Metsä Fibren tekninen asiakaspalvelu tarjoaa selkeitä säästöjä ja parempaa sellun suorituskykyä. VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN
TIMO SORMUNEN
Less is more -sanontaan kiteytyy moni energiatehokkuu- teen, vastuullisuuteen tai luonnonvarojen säästeliääseen käyttöön liittyvä innovaatio. Se on myös Metsä Fibren tek- nisen asiakaspalvelun eli TCS:n johtoajatus, kun sen asian- tuntijat ratkovat selluasiakkaidensa haasteita. ”Energia- ja materiaalitehokkuus ovat asiakkaillemme entistä kriittisempiä kilpailutekijöitä”, sanoo myyntipal- velujohtaja Tom Nickull . ”Me autamme heitä valitsemaan parhaan ja sopivimman sellulaadun, mutta myös optimoimme tuotantoprosessit energiatehokkaammiksi ja vähemmän ympäristöä kuor- mittaviksi. Tästä kaikesta kertyy selkeitä kustannussääs- töjä – parhaimmillaan satoja tuhansia euroja vuodessa.” Vaikka kyse on pitkälti teknisestä tuesta ja asiantunti- japalvelusta, kaivautuvat TCS:n asiantuntijat usein hyvin- kin syvälle asiakkaidensa liiketoimintaan ja tuotantopro- sesseihin. Yhteistyön alkuna voi olla kokonaan uuden tuotteen ke- hittäminen, johon tarvitaan syvällistä tietoa ja ymmär- rystä esimerkiksi kuitujen ominaisuuksista ja niiden kä- sittelystä. ”Tavoitteenamme on tukea myös asiakkaiden liiketoi- minnan kehittämistä.” MONIPUOLISTA ASIANTUNTIJAOSAAMISTA Metsä Fibren TCS-tiimejä on kolme ja ne kattavat yhtiön tärkeimmät markkina-alueet Aasiasta Amerikkaan ja Lä- hi-idästä Eurooppaan. Tiimeistä löytyy vahvaa sellu- ja paperiteollisuuden osaamista, mutta myös paperitekniikan, laitevalmistuk- sen sekä kemianteollisuuden tietämystä. Paikallisiin asi-
akkaisiin pidetään säännöllisesti yhteyttä. Samalla kerä- tään palautetta ja kuulostellaan uusia kehitysprojekteja. Toimenkuvaan kuuluvat myös laitosten koeajot. ”Asiakkaat pyrkivät parantamaan ja tehostamaan pro- sessejaan jatkuvasti. Siinä haluamme olla tiiviisti muka- na”, Nickull toteaa. Esimerkiksi kartonkivalmistajilla voi olla tuotteen pin- talujuuteen liittyviä vaatimuksia, jotka on huomioitava myös käytettävän sellun koostumuksessa ja käsittelyssä. TCS:n asiantuntijat löytävät Metsä Fibren niin kutsutus- ta sellukirjastosta kulloiseenkin tarpeeseen sopivan resep- tin sekä sellun käsittelytavan, jonka toimivuus testataan simuloinneilla. ”Tasalaatuisen ja sellun suorituskyvyn maksimoinnin ansiosta reseptien turvamarginaalia voidaan kaventaa, mikä vähentää hukkaa ja säästää euroja.” AVOINTA JA TIIVISTÄ YHTEISTYÖTÄ Valitsemalla paremmin prosessiin ja käytettävään kuituun sopivat jauhinterät, voidaan havusellun kulutusta vähen- tää monissa tapauksissa jopa viisi prosenttiyksikköä. ”Pehmopapereissa jauhatusprosessin optimoinnilla on saatu noin 150 000 euron vuosisäästöt, painopapereissa moninkertaisesti suuremmat”, Nickull kertoo. Tekninen asiakaspalvelu on Metsä Fibren avainasiak- kaille maksutonta, ja yhteistyöverkostoon kuuluvat laite- valmistajien lisäksi myös kemikaalitoimittajat. Nickull korostaakin, että paras lopputulos syntyy avoi- mella ja tiiviillä yhteistyöllä. ”Me tuomme kokonaisuuteen neutraalin asiantuntija- näkökulman, jota myös asiakkaat arvostavat.”
Tom Nickull Metsä Fibren myyntipalvelujohtaja. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus kuitujen käytöstä eri paperi- ja kartonkituotteissa.
37
Powered by FlippingBook