Fibre-asiakaslehti 2022/2023

Reko työskentelee metsäasiantuntijana Metsä Groupin Rauman piiritoimistolla. Junkkalan metsäasiantuntija hän on ollut vuodesta 2017. Reko ja Junkkala pitävät yhteyttä säännöllisesti, noin kerran kuussa, ja käyvät yhdessä läpi tilan metsien hoito- ja hakkuutarpeita. ”Monet asiat voi käydä läpi puhelimitse, mutta mahdollisuuk- sien mukaan pyrimme lähtemään yhdessä myös metsäkävelyille”, Reko sanoo. Myrskytuho kypsytti päätöksen Vielä reilu vuosikymmen sitten metsänhoito ei Junkkalaa juuri kiinnostanut. ”Ajattelin, että käyn palkkatöissä, eikä minun tarvitse hakata metsää tuloja saadakseni.” Tilan metsien ikärakenne oli kallellaan uudistuskypsien met- sien suuntaan. Kasvatusmetsissä runkoluku oli korkeahko, sillä harvennukset oli tehty turhankin varovaisella kädellä. Myös hoito­ rästejä oli kertynyt jonkin verran. Joulukuun 26. päivänä vuonna 2011 Länsi-Suomen yli pyyh- käisi Tapani-myrsky, jonka puuskissa tuulennopeudet ylsivät 31,5 metriin sekunnissa. Junkkalan mailla myrskyn alle jäi kesällä harvennettu, edellisessä vajaa kymmenen vuotta sitten tehdyssä harvennuksessa ylitiheäksi jäänyt männikkö. ”Jälki oli hirveää – satoja puita kaatui aivan sikin sokin. Soitin palstalta sukulaiselleni, joka työskenteli siihen aikaan metsän­ hoitoyhdistyksellä ja kysyin neuvoja tilanteeseen. Katkenneita puita ei onneksi ollut paljon.”

Jussi Reko, metsäasiantuntija

”Olen työskennellyt metsä- asiantuntijana Metsä Groupin Rauman piiritoimistolla viiden vuoden ajan. Työssäni parasta ovat asiakkaat sekä se, että pääsen työpäivän aikana metsään.”

Juho Junkkala ja Jussi Reko pitävät säännöllisesti yhteyttä. Mahdollisuuksien mukaan he lähtevät yhdessä metsäkävelylle. Metsässä käydään yhdessä läpi tilan metsien hoito- ja hakkuutarpeita.

30

Powered by