Fibre-asiakaslehti 2022/2023

Guangxin provinssi tunnetaan ikonisista maisemistaan, joita miljoonat matkailijat saapuvat vuosittain ihastelemaan.

Xianhe, Lee & Man, Nine Dragons, Jianhui Paper ja Jiangmen Qiaoyu Paper. Konsulttiyhtiö AFRY arvioi Guangxin paperin- ja kartongintuotannon kapasiteetin kasvavan yli kahdeksalla mil- joonalla tonnilla vuonna 2022. Yli puolet kasvusta tulee taive­ kartongista, mikä heijastaa muutoksia kulutustottumuksissa. Kehitys on ollut ällistyttävän nopeaa. Ennen vuotta 2019 Guang- xin paperin- ja selluntuotanto käytti ensisijaisena raaka-aineenaan sokeriruokojätettä, jota syntyy sokeriteollisuuden sivutuotteena. Lopputuotteet olivat etupäässä huonolaatuista pehmopaperia. Nykyään useimmat Guangxin suurista paperitehtaista ovat siir- tyneet käyttämään muualta tuotua tai itse tuotettua puukuitua. Kiinan valtion asettama keräyspaperin tuontikielto on lisännyt puukuidun tuontia ja kasvattanut viljelysten kokoa, kun yritykset pyrkivät varmistamaan vakaan paperintuotannon. Vertasen mukaan markkinoilta löytyy kaikenkokoisia yrityksiä, jotka menestyvät erikoistumalla eri tuotteisiin. Monet pienem-

”Useimmat Guangxin suurista paperitehtaista ovat siirtyneet käyttämään muualta tuotua tai itse tuotettua puukuitua.”

Harri Vertanen Myyntijohtaja, APAC. Vastaa Metsä Fibren myynnis- tä Aasian ja Tyynenmeren alueella. Hän on hoitanut nykyistä tehtävää vuodesta 2011 lähtien.

He Xin ITOCHU Guangzhou Ltd:n sellun myynnistä vastaava päällikkö. ITOCHU on alkujaan japanilainen yritys, joka toimii monella eri sektorilla.

54

Powered by